Randi Juliussen

Randi Juliussen

Mitt navn er Randi Juliussen, og jeg kommer fra – og bor i – en liten bygd i tidligere Nord Trøndelag, som heter Meråker. 

Jeg har vært godt over normalt hundeinteressert hele livet, og da nabojenter passet barn, passet jeg hund. Jeg har vokst opp med hunder i familien, og en pappa som var en svært aktiv harejeger og etter hvert også jaktprøvedommer. 

Jeg kom inn i utstillingslivet sent i tenårene, og min første utstilling med egen hund var med min andre Schäferhund. 

Min aller første mynde var en Irsk Ulvehund, en fantastisk herlig rase. 

Siden 2004 har jeg eid Whippet, og deler i dag hjemmet mitt med fire Whippetgutter. Jeg er i tillegg deleier på en herlig flokk tisper, som bor hos min kennelmakker Mona Riberg. Vår kennel, kennel Villwhip, så dagens lys i 2015, og vi har så langt oppdrettet to kull med herlige whippeter. Disse er foreløpig ganske unge, men tre av våre unghunder har oppnådd championater, noe vi er svært fornøyde med, i en tid med få muligheter til å stille ut. 

Jeg har også vært heldig, og fått kjøpt fine hunder fra andre oppdrettere, som jeg har stilt med gode resultater. Tre generasjoner med internasjonale championer har det blitt, og fantastisk mye gøy i utstillingsringen! Alle mine hunder har testet Lure Coursing, og jeg konkurrerer med mine hunder så ofte det lar seg gjøre. 

Jeg har hele tiden brukt mye tid på å lære om alle våre raser, både ved å sitte ringside, lese litteratur, og snakke med mennesker med tiår av erfaring med disse vakre rasene. Etter hvert var det naturlig å søke dommerutdanningen. Jeg ble autorisert for Whippet i mars 2019, og er nå autorisert for å dømme alle raser i gruppe 10. 

 Jeg er svært opptatt av bruksområdene til våre mynder, og viktigheten av å ta vare på de helt spesielle rasetrekkene i våre raser, som er direkte nødvendige å ha på plass for at de skal kunne utføre den jobben de er laget for.   

Jeg gleder meg veldig til å dømme ved Irsk Ulvehundklubbs utstilling i Hønefoss, og håper å få mange vakre mynder i ringen!